Ce este un model repetitiv?

Atunci cand este creat modelul pentru un design textil, primul pas este setarea layoutului. Layoutul se refera la aranjarea motivelor sau obiectelor intr-o sectiune a designului dorit. Atunci cand motivele sunt pozitionate pe jumatate in sectiune si pe jumatate in afara sectiunii, multiplicarea sectiunilor lasa impresia unui model repetitiv.

Cand lucreaza la un layout, un designer nu trebuie sa se gandeasca la potrivirea motivelor pe lungimea si latimea materialului, ci trebuie sa se concentreze la construirea unui echilibru si a unui design integrat.

Pentru a fi reprodus pe material, un design de textile trebuie sa fie dezvoltat intr-o singura sectiune care contine o aranjare specifica a motivelor. Sectiunea este partea care se va repeta pe intreaga lungime si latime a materialului. Sectiunea poate arata similar cu layoutul designului, cu motive care ies din margini, dar aceste motive trebuie sa se potriveasca astfel incat sa apara intregi atunci cand sectiunea este repetata.

In general, layoutul unui design este facut de mana sau digital, inainte de a fi dezvoltat mai departe in sectiuni, pentru a printa ulterior modelul repetitiv. Marginile sau lateralele unei sectiuni se vor imbina perfect atunci cand vor fi multiplicate. Un design care nu se imbina perfect creaza linii de intrerupere sau zone vizibile unde motivele nu se potrivesc, sau sunt incomplete. Daca sectiunea este gresita chiar si cu un singur pixel, la printare va arata ca o greseala de design.

Exista mai multe tipuri de structuri de model repetitiv care pot fi folosite atunci cand sunt dezvoltate sectiunile (spre exemplu repetare una langa alta, pe lateral, repetare pe diagonala sau verticala sau repetare in oglinda). In toate aceste cazuri, atunci cand sectiunile sunt multiplicate pentru a acoperi lungimea si latimea materialului, motivele trebuie sa se imbine perfect.

Indicatii tehnice

Fisierele create si trimise trebuie sa contina doar o sectiune de design care urmeaza sa se repete. Nu este nevoie de margini albe sau negre, de spatiu in exces sau suprapuneri.

In jurul motivului din fisier nu trebuie sa existe spatiu in exces: pentru motivele care se repeta, in fisier trebuie sa se regaseasca o singura sectiune care urmeaza sa fie multiplicata.

VA RUGAM SA NU TRIMITETI MAI MULTI METRI DE MODEL REPETITIV – programele noastre nu vor putea printa fisiere mari, iar daca este nevoie de corecturi este posibil sa fie nevoie de achitarea taxelor aditionale pentru setup/design. Cat timp motivul se imbina perfect, il vom putea multiplica pe lungimea si latimea cerute.